Martı Dergisi

1 Mayıs

İşçinin emekçinin bayramı…

Doğanın, yenilenmenin baharın bayramı…

Anlamı veren biziz sözcüklere, verdiğimiz anlam ile onu değerli kılan ya da değersizleştiren. Sözcükler algımızı yönetiyor, daha önceden edindiğimiz deneyimlerle.
İyi/kötü, güzel/çirkin, değerli/değersiz, olumlu/olumsuz…

Düşündüğümüz, kullandığımız sözcükler tüm ruh halimizi etkiliyor, duygularımızı harekete geçiriyor ve  direkt davranışlarımız ile bizi yönetiyorlar. Ne düşündüğünüze, hangi kelimeleri, hangi anlamlarla kullandığınızı farkına varın, bilinçle seçin. Hani bazen durup dururken canımız sıkılır, olumsuz bakmaya başlarız ya dünyamıza, işte o zaman zihin sandığınızın kapağını kaldırın ve içinde neleri biriktirdiğinize bir bakın, sorular sorun sandıkta uzun zamandır duranlara, onları bir dürtün,  NEDEN oradalar, amaçları NE ve NE işe yaramışlar şimdiye dek, NASIL değişirler, dönüşürler, NEREDE ve NE ZAMAN yararlı oluyorlar, KİM yönetiyor onları?

Bilerek düşünmeyi seçmek için daha çok soru sormalı ve cesur cevaplara ulaşmak için çabalamalıyız. Cesur cevaplardır bizi değiştiren, dönüştüren ve yenileyen, cesur cevaplara ulaşana dek soru sormaya devam.

Yine pek çok yönden gelişime bakan bir dergi bekliyor sizi, buna aracı olmak benim ve eminim yazan, paylaşan tüm arkadaşlarımız için çok mutluluk veren bir emek.
Okuyun, okutun, paylaşın. 
 
Martılar yol arkadaşınız olsun. Sevgiyle mutlu olun… 

Bu yazı Martı dergisi Mayıs sayısında yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: