Ne guzel isler - Digital dergiler

Ben yemek reçeteleri okumayı severim, çocukken ilk okuduğum kitaplar yemek kitapları olmuş, hani şu karton ciltli, renkli fotoğrafları olan Fransız mutfağını anlatan kitaplar...

Şimdi ülkemizde de pek çok harika yemek kitabı var, hem de konusunda uzman kitaplar, peynir, şarap, tatlı, organik yemekler vb.

Sonra kitaplar yerini yemek bloglarına bıraktı, severek takip ettiğim pek çok blog var. İçlerinden birisi var ki adı da içeriği de süper...

Adı çok güzel Yemekname Devletşah hazırlıyor, blogdan öte bir dergi, digital/sanal bir dergi. Kocam bile takip ediyor:)) Ben giderek özellikle degilerin digital ortamda çoğalacaklarını, hatta basılı dergi bulamayacağımızı düşünüyorum.

Geçen hafta Pazar sabahı güzel bir kahvaltıda bir araya geldik Devletşah ile. Bir gün önce katıldığı çikolata atölyesinde bir kilo çikolatayı nasıl yediğini anlattı, merakla benim içim yapacağı çikolataları bekliyorum şimdi:) Yeni bir digital dergiyi bizlere tanıtmak için düzenlenmiş bir toplantı idi. Madame Bonus ile tanıştık. Garanti Bankası özel bir kart hazırlamış Aynalı :)) aklıma Orhan Veli'nin 2.Dünya savaşından sonra yazdığı şiiri düştü kartı görünce.

Ne atom bombası,
Ne Londra Konferansı;
Bir elinde cımbız,
Bir elinde ayna;
Umurunda mı dünya! 

Tülin Şahin'in editörlüğünü yaptığı Aynalı Bonus Card kadını için özel hazırlanmış olan Madame Bonus e-dergisi kadınları bilgilendirmek, kendileri ve yaşadıkları dünya için farkında olmaları için hazırlanmış. Konularının giderek çeşitleneceğini umuyorum, gerçek ortamlarda kadınlarla bir araya gelme fırsatı yaratmalarını önerdim.

Bu toplantının güzel bir yanı da bloggerlar için düzenlenmiş olması idi ve Bebek Kitchenette'de Tülin Şahin'in hazırladığı sağlıklı bir mönü ile lezzetli bir kahvaltı ettik bol sohbet ile... Bloglarını severek okuduğum pek çok blogger ile de tanışmış oldum. 


Bu toplantıyı düzenleyen A&B İletişimi de ayrıca kutluyorum mekan seçimi ve davetleri için teşekkür ediyorum.

 

2 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

Benim de keyifle takip ettiğim bir dergi yemekname. Bir yemek bloğu yazarı olmanın dışında bir de yeni dergici :) gözü ile takip ediyorum. Madem konunuz dijital dergiler, ajanda'ya da bekleriz :)
Selamlar,
Müge Karahan
www.ajandadergi.blogspot.com

Yasemin Sungur dedi ki...

Merhaba Müge, hemen ziryaret edeceğim. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim.